Medojević: Džaba ste krečili, neko je uzeo pare

 Medojević: Džaba ste krečili, neko je uzeo pare

Izvor: FOS Media

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da “režimski analitičari i mediji pokušavaju da odbrane, kako je naveo, protivustavnu, protivzakonitu , tajnu i krajnje sumnjivu transakciju premijera Zdravka Krivokapića i ministra Milojka Spajića i zaduženje od 19,2 odsto BDP-a po spekulativnoj kamati od 2,875 odsto koja je kako dodaje, dogovorena u direktnoj pogodbi, bez javnosti“, navodi se u saopštenju.

Medojević kaže da činjenica da je neko tajno pregovarao o kamati, upućuje na sumnju da se neko, kako je saopštio, ugradio u proviziju i kamatu.

“Posljednje zaduženje CG iz oktobra 2019. bilo je za 500 miliona eura, po kamati od 2,55 odsto. A u 2020 su kamate samo padale zbog priliva jeftinog novca iz emisija ECB za finansijske pakete pomoći zbog pandemije. A Vlada je ugovorila kamatu od 2,875 odsto na 750 miliona eura, a 2,87 je više nego 2,55odsto koju je dobila Vlada DPS”, dodao je on.

Medojević objašnjava da kamata označava i povjerenje investicione javnosti u Vladu, a u sebi sadrži i takozvane neekonomske rizike, kao što su korupcija, poštovanje ugovora, konkurentnst, monopole, sivu ekonomiju.

“Nakon pada korumpiranog DPS, kamata je morala biti manja. Da ponovimo: Čim je neko tajno pregovarao o kamati, postoji osnovana sumnja da se neko ugradio u proviziju i kamatu! Nema tajnih poslova sa parama poreskih obveznika, zato se i zovu javne finansije!”, poručio je on.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još