Medojević: Ako DPS glasa za smjenu Leposavića i za izbor novog ministra, Vlada gubi svoj legitimitet

 Medojević: Ako DPS glasa za smjenu Leposavića i za izbor novog ministra, Vlada gubi svoj legitimitet

Neodrživa je Vlada koja ima jednu većinu za izbor Vlade i ministara, a drugu za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, poručio je u razgovoru za naš portal predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Ova Vlada je od osnivanja rezervna Vlada Demokratske partije socijalista i ima dva cilja: sačuvati DPS i uništiti DF. Vlada je plod protivprirodnog političkog bluda vlasnika Vijesti i nekih sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske koji su predložili Krivokapića za premijera i ucijenili Demokratski front“, oštar je Medojević.Ističe da će neke stvari biti jasnije kada se razjasne uloge bivšeg američkog ambasadora za vjerske slobode Sema Braunbeka (za vrijeme Trampove administracije) i agenta Stevana Simijanovića u formiranju „ove Frankenštajn Vlade“.Podsjetimo, Simijanović se tokom boravka u Crnoj Gori lažno predstavljao kao američki diplomata. On je priveden 8. februara u Nikšiću pod sumnjom da je koristio falsifikovani diplomatski pasoš SAD. Prije toga sastao se i sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, zbog čega je u martu održano saslušanje Abazovića pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu.Medojević je ponovio ranije tvrdnje da određene strukture rade na formiranju nove stranke koju bi navodno predvodili Duško Marković i Milica Pejanović Đurišić po izlasku iz DPS. Potom bi, prema njegovim riječima, ta stranka ušla u politički savez sa Demokratama, Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom, Socijaldemokratama i manjinskim partijama.“Ako DPS glasa za smjenu Leposavića i za izbor novog ministra pravde, to će značiti prekompoziciju većine i Vlada gubi svoj legitimitet“, izjavio je Medojević.To bi bio svojevrsni državni udar i Demokratski front bi morao da ima spreman jasan i oštar odgovor.“Mi moramo zaštititi izbornu volju građana koji su glasali za demontažu komunističko-lopovskog režima Đukanovića. Neodrživa je Vlada koja ima jednu većinu za izbor Vlade i ministara, a drugu za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića“, decidiran je Medojević.

Na pitanje da li bi moglo doći do pada Vlade ukoliko predlog premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje ministra Leposavića ne dobije potrebnu podršku u Skupštini, Medojević odgovara da to zavisi od toga da li će biti formirana neka nova većina sa Demokratskom partijom socijalista, čime bi bila realizovana prevara i izdaja birača.“Biće jasno da sam u svemu bio u pravu“, zaključio je Medojević za FOS.Iz Demokratskog fronta u ponedjeljak su saopštili da neće podržati predlog za razrješenje Leposavića, a iz Demokratske Crne Gore da neće braniti ministra od nesporne greške, niti će ga smjenjivati sa DPS-om.Za smjenu bi pored poslanika parlamentarne opozicije mogli glasati poslanici koalicije „Crno na bijelo“.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još