Maraš: Borovinić Bojović nema pravo da vjeroispovijest nameće drugima

 Maraš: Borovinić Bojović nema pravo da vjeroispovijest nameće drugima

Nova Vlada mora pokazati da jednako poštuje sve građane, poručuje Vuk Maraš, građanski aktivista i inicijator peticije kojom se traži jednaka prava za sve u doba novogodišnjih praznika.

ShareimageFoto: PR CentarMaraš: Borovinić Bojović nema pravo da vjeroispovijest nameće drugimaNova Vlada mora pokazati da jednako poštuje sve građane, poručuje Vuk Maraš, građanski aktivista i inicijator peticije kojom se traži jednaka prava za sve u doba novogodišnjih praznika. Peticiju je od juče potpisalo više od dvije i po hiljade građana, prenosi portal RTCG. Ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović Maraš je poručio da su Ustavom, pored prava na slobodu vjeroispovijesti, zagarantovana i prava na slobodu kretanja, okupljanja i preduzetništva.

„Tražio sam da se omogući da ljudi koji imaju smjestaj nedje mogu da odju za vrijeme praznika jer prosto svako osjeća potrebu.. Da se omogući rad ugostiteljskim objektima, i ako neko već želi da ode u ugostiteljski objekat makar može da iskoristi 30 minuta kao što je nekom dozvoljeno da ode na vjerski ili neki drugi obred koji je povezan sa tim. To je samo jedan ravnopravan tretman svima i da to bude u skladu sa elementarnim potrebama gradjana“, ističe Maraš za TVCG. Ustav, poručuje Maraš ne kaže da je neko pravo preče u odnosu na neko drugo, niti Ustav daje pravo Vladi ili ministarki da takvu odluku donosi u bilo čije ime.Iako je, poručuje Maraš, ministarki pravo na vjeroispovijest očigledno najvažnije, nema pravo da ga nameće drugima, jer je to, kako kaže, brutalna diskriminacija i stvaranje građana i građanki prvog i drugog reda.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još