Mali saobraćajci u akciji

 Mali saobraćajci u akciji


Na gradskim ulicama u Beranama pored saobraćajaca vozače su danas „kontrolisali“ i njihovi mali asistenti. Učenici gradskih osnovnih škola zajedno sa patrolama policije mogli su se vidjeti na saobraćajnicama.Na ovaj način naši osnovci upoznali su se sa
radom saobraćajne policije.Ova aktivnost je nazvana organizacija dječijih saobraćajnih patrola i dio je projekta „Sačuvajmo đake pješake, poštujmo saobraćajne znake“, koji, sredstvima Ministarstva saobraćaja i pomorstva za ovu godinu, partnerski realizuju NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i NVO „Građanska inicijativa mladih“ iz Rožaja.

„Cilj današnje aktivnosti bio je bio da se osnaži svijest naših sugrađana o bezbjednom učešću u saobraćaju.Mirišljave jelkice za automobile, koje su učenici dijelili vozačima su imale i simboličnu poruku „Kada mislim piti,vozač neću biti“, kazao je direktor NVO „Sjeverna zemlja“, Marinko Barjaktarović, koji je iskazao zadovoljstvo zbog uspješno organizovane akcije.
Barjaktarović je ukazao na značaj rada sa djecom u cilju stvaranja odgovornih građana, naročito kada je u pitanju učešće u saobraćaju.

Učešće u ovoj akciji su uzeli sljedeći učenici: iz JU OŠ „Vuk Karadžić” Luka Veljić, Konstantin Vasilijević,Viktor Šćekić, Danilo Korać, Aleksa Bubanja i Petar Zindović, iz JU OŠ „Radomir Mitrović” Pavle Spasović,Katarina Drljević, Hana Kožar, Davor Ramusović i Kristina Babović, dok su iz JU OŠ „Vukašin Radunović”učesnice patrola bile Ena Ramčilović, Irina Bašić, Jovana Delević i Milnesa Malezić.
Iz NVO „Sjeverna zemlja“ su se posebno zahvalili komandiru za saobraćaj u Centru bezbjednosti Berane,Marjanu Paunoviću, kao i svim policajcima koji su bili dio ove uspješne akcije.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još