Krivokapić–Rajnke: Rješenje je u komunikaciji

 Krivokapić–Rajnke: Rješenje je u komunikaciji

Izvor: Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Džudi Rajzing Rajnke.

Krivokapić je u srdačnom razgovoru upoznao Rajnke sa bogatim aktivnostima Vlade i istakao da se Vlada čvrsto rukovodi stavom da crnogorsko društvo vapi za istinskim promjenama, a ne za pukim kadrovskim rotacijama ili zamjenama.

Ambasadorka je od strane premijera takođe upoznata sa naporima da Vlada ostvari punu pravnu saradnju i funkcionalnu komunikaciju sa predsjednikom Crne Gore, sa namjerom da budu prevaziđene prepreke u kohabitaciji, te da se ubrzaju prijeko potrebne društvene reforme.

Ambasadorka je naglasila da je Amerika dobronamjerni partner koji želi da sve naše institucije uspješno funkcionišu u najboljem interesu svih građanki i građana.

Krivokapić i Rajnke su se saglasili da su pravna sigrunost  i borba protiv korupcije prioriteti u procesu reformi, te da Crna Gora u tom pravcu može očekivati američku spremnost da joj pomogne u savjetodavnom smislu.

Takođe, po riječima ambasadorke, američke firme su spremne da se uključe u oživljavanje svih sektora crnogorske privrede.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još