Krivokapić: Ko nema podatke nema pravo da se igra, ovo je ono što se moglo u ovom trenutku

 Krivokapić: Ko nema podatke nema pravo da se igra, ovo je ono što se moglo u ovom trenutku

Mandatar Zdravko Krivokapić obrazlaže u crnogorskom parlamentu program i personalni sastav nove Vlade. Sjednica je počela sa 15-ak minuta zakašnjenja. Ekspoze Krivokapića ima 51 stranu, napisan je na ćirilici i latinici.

Kriza je velika, odlazeća vlast je primijenila i sprovodi scenario spržene zemlje kako bi nam dodatno otežala posao, ali to nas nije pokolebalo. Svjesni smo da se postojeća kriza može prevazići isključivo reformama, poštenim i domaćinskim upravljanjem, znanjem i permanentnim radom na jačanju ekonomije i unapređivanju vladavine prava“, naveo je Krivokapić. “U ovom momentu potrebno je da u prvi plan postavimo ekonomiju, borbu sa kovidom, kao i istinsku vladavinu prava, time napravimo zaokret od dosadašnje politike i okrenemo se prosperitetu i boljitku Crne Gore“, dodao je on.

Dobili smo mandat za promjene. Kad bismo kojim slučajem zaboravili šta je narod poručio na ovim izborima i ako bismo pomislili da smo dobili mandat jer smo predodređeni da vladamo, tog trenutka bismo se mogli smatrati gubitnicima. Trudiću se da budem premijer koji će manje govoriti, a više raditi, koji će biti samo jedan od vas, prisutan u narodu, sa težnjom da saslušam i razumijem potrebe. Želim da ispunim očekivanja svih koji su glasali za promjene, ali i da odagnam strahove i bojazni onih koji se promjena plaše“, kazao je Krivokapić.

12.41 Krivokapić je počeo sa predstavljanjem eskpozeaKompletan ekspoze možete pročitati klikom na ovaj link.Naglasio je da ovaj program nije mogao da bude drugačiji, jer ko nema podatke nema pravo da se igra sa podacima.“Da li je ovo seminarski rad, to neka procijeni neko drugi. Ovo je ono što se moglo u ovom trenutku. Zašto je to tako, zato što se desila prva demokratska smjena vlasti, a ako odajemo počast prošloj vlasti onda nemo treba da dostavi tačne podatke. Ova Vlada neće biti Vlada manjine nego Vlada naroda. Ako očekujete da neki rezultat da neki rezultat može da bude mjerljiv za šest mjeseci to može da bude vlada kontinuiteta. Ovaj eskpoze u skladu sa članom 103 Ustava. Mene ne obavezuje kako je neko prije radio“, poručio je Krivokapić.“Cilj se definiše na sljedeći način: znate odakle krećete i gdje želite, kako znate gdje želite kad ne znate odakle krećete. To je mjera priče o ciljevima, sve drugo je nemoguće. Vlada će u februaru napraviti program rada za 2021. i to je mjera u kojoj će biti iskazan svaki cilj decidno“, poručio je Krivokapić.12.20 Medojević: Ne postoje parametri na osnovu kojih bismo mogli da ocjenjujemo rad Vlade“Ovo što smo mi dobili ne ispunjava kriterijume da bismo mi mogli da razgovaramo o važnoj temi posebno što u ovom materijalu ne postoje mjerljivi parametri ni neki kriterijumi na osnovu kojih bismo mogli da ocjenjujemo rad Vlade, kazao je Medojević. Ovo je je Vlada jedne poltiičke partije i jedne NVO “Ne damo Crnu Goru“, dodao je on. “Za ovu Vladu niko nije glasao, sem URA“, kazao je on. “Ovo što je ostavljeno nama ne može da predstavlja materijal za jednu ozbiljnu raspravu“.

postoje uslovi da mi danas raspravljamo, ponovio je on i zatražio Kolegijumom, pozivajući se na raniju parlamentarnu praksu. “Sa ustavnog aspekta, nema nikakvih manjkavosti“, odgovorio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić Medojeviću. Forma programa, kako je naveo, nije propisana nikakvim pozitivnim propisom.Medojević insistira na pauzi i Kolegijumu. “Mandatar se nije izjasnio ključnim elementima, šta loše je biće bolje, ovdje je potrebno da mandatar izađe sa jasnim politikama. Ja sam očekivao rokove, šta će Vlada da uradi u prvih 100 dana, u prvih 200 dana, koji je cilj Vlade…“.Bečić je dodao da ne vidi propuste te da je na svima njima da se opredijelile prema materijalu na glasanju.12.17Usvojen je dnevni red sjednice, sa 60 “za“ i jednim “uzdržanim“ poslanikom…Zbog velikog interesovanja poslanika da učestvuju u raspravi, trajati najmanje dva, a najviše tri dana.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još