Injac poručuje: Vojni poligon na Sinjajevini je bilo goruće pitanje, radiću na depolitizaciji Vojske

 Injac poručuje: Vojni poligon na Sinjajevini je bilo goruće pitanje, radiću na depolitizaciji Vojske

Ministarka odbrane Olivera Injac kazala je povodom sto dana Vlade da je na početku mandata sačekalo rješavanje gorućeg pitanja-utvrđivanje lokacije za vojni poligon, pošto je grupa građana i aktivista protestovala na Sinjajevini zbog najave organizovanja vojne vježbe.

Vlada Crne Gore je na predlog Ministastva odbrane uputila javni apel građanima koji su protestovali na Sinjajevini u zimskim uslovima da mogu slobodno da idu svojim kućama, jer neće biti vojne vježbe. Ministarstvo je preduzelo niz aktivnosti na planu pronalaska najboljeg rješenja za utvrđivanje lokacije za izvođenje vojne vježbe“, podsjetila je Injac.

Ministarstvo odbrane će, kako je naglasila Injac, i u narednom periodu ostati posvećeno sistemu kolektivne bezbjednosti, modernizaciji, jačanju odbrambenih kapaciteta i drugim prioritetnim, strateškim aktivnostima.„Moja vizija je dalji rad na profesionalizaciji, depolitizaciji i jačanju vojne kulture unutar Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane, u čemu ću ostati dosljedna i odlučna“, poručila je Injac.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još