Građani ispred Skupštine, poručuju da je ljubav jača od politike

 Građani ispred Skupštine, poručuju da je ljubav jača od politike

Ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici skupljaju se građani u znak protesta zbog današnjeg najavljenog usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Foto : Fos

Građani nose crnogorske zastave i zastave Evropske unije i skandiraju „Ti si naša prva ljubav Crna Goro, volim te“.Okupljeni takođe dozivaju potpredsjednika Vlade Crne Dritana Abazovića.Zapalili su baklje i pjevaju „Nije ovo Srbija“.

Foto: Fos

Okupljeni skandiraju „Izdaja“, „Nije naša Vlada“.Stigao je i predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, a okupljeni su ga pozdravili ovacijama.

Foto:Fos

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović apelovao je da građani odustanu od masovnog okupljanja i da svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere.On je, podsjetio da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva.“Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost“, kazao je Sekulović.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još