Fondacija „Forever friends“ uručila vrijedne donacije Opštoj bolnici i najmlađima

 Fondacija „Forever friends“ uručila vrijedne donacije Opštoj bolnici i najmlađima

Predsjednica humanitarne fondacije „Forever Friends“ iz Beograda, Iva Babović, rodom Beranka uručila je danas vrijedne donacije Opštoj bolnici, kao i djeci iz socijalno ugroženih porodica. Pomoć je podijeljena uz pomoć zaposlenih u Opštini Berane.

Fondacija „Forever Friends“ pomaže najugroženije porodice, zdravstvene ustanove i građane u Crnoj Gori i Srbiji.

“Vjerujem da u ovim izazovnim vremenima humanost ispunjava život smislom, a empatija i solidarnost predstavljaju prioritet za sve nas. Zaista je poseban osjećaj što sam u prilici da, kroz fondaciju na čijem sam čelu, pomognem Beranama, u koje su duboko usađeni korijeni moje porodice.Grad mog rođenja za mene predstavlja simbol časti i iskonske snage i ova donacija je način da pružimo dodatno ohrabrenje i pomoć u jeku pandemije”, kazala je Babović.

Na donaciji se zahvalio savjetnik predsjednika opštine,Darko Stojanović, ističući zadovoljstvo što je Opština Berane dio ovako značajne akcije, on je dodao da se nada da će u narednom periodu na radost svih ranjivih targetiranih grupa saradnja biti nastavljena.

„Posebno mi je drago mi je što ste vi ćerka velikog dobrotvora i uglednog privrednika, našeg Beranca, gospodina Milije Babovića, koji je ranije najčešće pomagao beranski sport“, kazao je Stojanović, obraćajući se predsjednici pomenute humanitarne fondacije.

Pomoćnik sekretara za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović kazao je da se u sekretarijatu 365 dana u godini sprovode aktivnosti u oblasti socijalne i dječje zaštite i da sarađuju sa mnogim organizacijama.

„Zadovoljstvo je što smo zajedno sa vama dio ove značajne akcije zahvaljujući kojoj ćemo našim stanovnicima, koji su u stanju socijalne potrebe, olakšati kako praznične, tako i naredne dane“, rekao je Stijović, podsjećajući da se lokalna uprava svakodnevno suočava sa velikim brojem zahtjeva koji se tiču pojedinaca i porodica koji se nalaze u teškom materijalnom stanju, kao i da je to problem na čije rješavanje mora uticati država a da je Opština Berane otvorena za saradnju“, kazao je Stijović.

Pomoćnica u Sekretarijatu za projekte i investicije, Maja Pešić zahvalila se fondaciji „Forever Friends“ na dosadašnjoj saradnji i izrazila očekivanje da će se ista nastaviti i ubuduće.

Sastanaku u Opštini su prisustvovali Nikola Urošević, šef Biroa za odnose sa javnošću i Vanja Bubanja, savjetnica u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti.

U znak zahvalnosti ljekarima, medicinskim sestrama, laboratorijskim tehničarima i ostalom medicinskom osoblju regionalne Kovid bolnice za sjeverni region, koji su pokazali da ispod bijelog mantila kuca najveće srce, Forever Friends fondacija obezbijedila je poklon paketiće za djecu ovih heroja.

Opštoj bolnici Berane danas je uručena i donacije u vidu 100 kompleta posteljine, kao i 30 paketa za tek rođene bebe na ginekološko-akušerskom odjeljenju.

Fondacija Ive Babović je obezbijedila i uručila 200 zaštitnih maski za najbolje sportiste i studente iz Berana, koji svojim postignućima pružaju pozitivni primjer mladima i predstavljaju ponos cijele opštine.

Podstaknuti željom da unesu radost u đečja srca, članovi fondacije pripremili su paketiće za preko 100 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Beranama.

Babović posjetila je desetočlanu porodicu Malević i šestočlanu Marinković, kojima je uručila poklon pakete i na taj način joj uljepšala početak 2021. godine.

Posredstvom Opštine Berane narednih dana biće podijeljeni paketići mališanima iz preostalih socijalno ugroženih porodica.

Direktorka fondacije Iva Babović sa svojim saradnicima posjetila je manastir Đurđevi Stupovi gdje se sastala sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske, G. Joanikijem.

Porodica Babović je jedan od donatora izgradnje hrama Svetog Simenona Mirotičivog u Beranama.

Forever Friends fondacija iz Beograda, koja djeluje na teritoriji Srbije i Crne Gore, u protekloj godini donirala je Crvenom krstu Crne Gore 20.000 evra za kupovinu respiratora, kao pomoć u liječenju zaraženih virusom KOVID-19.

U okviru paketa donacije obezbijeđene su i 72 tone brašna za najsiromašnije crnogorske opštine, kako bi lakše prevazišli težak period sa kojim se zajedno suočavamo.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još