Firma Petrosa Statisa tvrdi da nisu dobili nikakav dopis od Ministarstva zdravlja

 Firma Petrosa Statisa tvrdi da nisu dobili nikakav dopis od Ministarstva zdravlja

Adriatic Properties, firma Petrosa Statisa koji je ponudio građanima Crne Gore 10.000 vakcina protiv korone, nije dobila nikakav dopis Instituta za ljekove i medicinska sredstva, saznaje Pobjeda, iako je juče Ministarstvo zdravlja saopštilo suprotno.

Prema navodima tog resora, Institut za ljekove i medicinska sredstva 8. februara 2021. godine uputilo je dopis kompaniji Adriatic Propreties, u kojem je navedena dokumentacija koju je neophodno dostaviti u cilju razmatranja navedene donacije.“Do danas nije stigao odgovor na taj dopis“. piše u saopštenju Ministarstva zdravlja.Oni su naveli da od grčkog biznismena nikada nije stigao nikakav pisani akt kojim se precizira o kojim se vakcinama radi ili o načinu transporta, ali ipak tvrde da su uputili dopis Statisovoj firmi.Statis je 21. januara saopštio da je spreman da donira 10.000 vakcina građanima Crne Gore, i od tada su iz Ministarstva zdravlja nekoliko puta saopštavali da donacija ne može da bude prihvaćena, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Borko Bajić je kazao da nema potrebe da se bilo što donira jer su sa proizvođačima dogovorili dovoljan broj vakcina.Ministarstvo zdravlja je nakon toga ipak predložilo „da gospodin Statis vakcinu ustupi Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji će izvršiti kontrolu kvaliteta vakcina, a potom je donirati nama.Ukoliko se vakcina nađe izvan temperaturnog režima (od + 2 do + 8) tada se njen kvalitet odmah dovodi u pitanje i ona postaje neupotrebljiva“.Adriatic Properties je na to reagovalo izjavom da se vakcine ne nalaze kod njih već kod zvaničnog Sinofarmovog distributera – kompanije G42.

S obzirom da je G42 zvanični distributer i donator, vjerujemo da znaju kako se skladište i transportuju vakcine Sinofarm. Naša jedina obaveza je da ih rezervišemo i platimo 10.000 jedinica ukoliko Crna Gora to želi „,saopšteno je iz Adriatic Propertiesa.Oni su kazali tada da je zvanični distributer spreman i očekuje kontakt zvaničnih predstavnika Crne Gore.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još