Episkop Joanikije u samoizolaciji u Đurđevim Stupovima

 Episkop Joanikije u samoizolaciji u Đurđevim Stupovima

Foto:Mitropolija crnogorsko-primorska

Pojedini domaći mediji objavili su vijest da je episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije inficiran virusom korona. Tim povodom oglasili su se iz Informativne službe Eparhije budimljansko-nikšićke.

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Saopštenje Informativne službe prenosimo integralno.

„S obzirom na medijske napise koji su večeras izazvali veliku zabrinutost vjernog naroda, želimo da ovim putem izvijestimo javnost o zdravstvenom stanju Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija.

Tokom današnjeg dana vladika je osjetio malaksalost uz konstatovanu blago povišenu tjelesnu temperaturu. Neposredno zatim vladika se samoizolovao u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nakon opsežnog fizikalnog pregleda i laboratorijskih nalaza, ljekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama.

Nakon ordinirane simptomatske terapije (ljekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu tjelesnu temperaturu i osjeća se dobro. Za sjutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus – PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na COVID 19).  

Episkop je pod budnim nadzorom ljekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.

Pozivamo javnost da se o zdravstvenom stanju Episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske.“

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još