Edukacijom rušimo predrasude

 Edukacijom rušimo predrasude

Foto : CKV

U Romskom naselju Talum u organizaciji NVO „Centar kreativnih vještina“, održana je radionica namijenjena REA populaciji u vezi trgovine ljudima, sa ciljem da se na njih edukativno djeluje u smislu potražnje za uslugama žrtava trgovine ljudima kroz ukazivanje na oblike eksploatacije koji su dominantno prepoznati u našoj praksi.

Foto : CKV

“Kroz interakciju sa učesnicima radionice poseban akcenat stavljen je na ugovorene brakove koji su u romskoj tradiciji odavno poznati. Ono što se tokom radionice istaklo kao problem, jeste generalizovanje Roma u smislu prosjačenja jer se isto dovodi u vezu sa trgovinom ljudima.  U tom smislu postoji opšti problem jer se čitava zajednica označava kao problematična a to nanosi veliku štetu ostalim Romima koji normalno žive i rade u svojim sredinama “ , kazao je koordinator projekta, iz NVO Centra kreativnnih vještina, Milisav Tmušić.

Radionica je relizovana u okviru projekta „Znanjem protiv trgovine ljudima“ koji je podržan od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još