Dr Milovan Živković jedini kandidat za direktora Doma zdravlja

 Dr Milovan Živković jedini kandidat za direktora Doma zdravlja

DR MILOVAN ŽIVKOVIĆ KANDIDAT ZA DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA U BERANAMA

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović uskoro će Vladi predložiti kandidata za direktora Doma zdravlja u Beranama, a kao najozbiljnije rješenje za tu funkciju pominje se načelnik Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Berane, doktor Milovan Živković, saznaje „Berane online“ iz tog resora.

Prema našim infromacija, do sada nema drugih kandidata za tu funkciju.

Doktor Živković je odbornik kolacije „Zdravo Berane“ u lokalnom parlamentu i član Prave Crne Gore.

Dr Milovan Živković rođen je 14. februara 1962. u Pljevljima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet je završio u Tuzli 1990. godine.

Kao ljekar opšte prakse radio je u zdravstvenoj stanici u Plužinama u periodu 1990-1993. godine.

Specijalizaciju iz infektologije, za Opštu bolnicu u Beranama, dobio je 1993. godine, a specijalistički ispit položio sa odličnom ocjenom na infektivnoj klinici u Beogradu 05.06.1997. godine. Od tada radi kao infektolog u Opštoj bolnici Berane.

Poslediplomske studije upisao je školske 1998/99. na Medicinskom fakultetu u Beogradu, iz oblasti kliničke i eksperimentalne bakteriologije.

Magistarsku tezu pod naslovom ”Procjena uspješnosti liječenja streptokokne angine penicilinom i alternativnim antibioticima“ odbranio je 11.07.2005. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu i time stekao zvanje magistra medicinskih nauka.

Na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu 28.02.2008. godine odbranio doktorsku disertaciju pod naslovom: ”Osobenosti u toku hemoragijske groznice sa bubrežnim sindromom u regionu sjeveroistočne Crne“.

Prestizno zvanje primarijus dodijeljeno mi je 01.02.2007. godine.

Jedanaest godina je angažovan kao saradnik u nastavi i predavač na fakultetu za medicinske sestre u Beranama.

Autor je i prvi koautor 84 rada u stručnim časopisima, kao i na domaćim i međunarodnim kongresima i sekcijama.

Piše: Berane online

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još