DPS ukida funkciju političkog direktora

 DPS ukida funkciju političkog direktora

Demokratska partija socijalista (DPS) ukinuće mjesto političkog direktora na idućem partijskom kongresu, potvrđeno je Danu u toj stranci.

Time će biti ukinuta funkcija koju sada obavlja Branimir Gvozdenović. Na prošlom kongresu, krajem prošle godine, na tu funkciju je izabran Gvozdenović, koji je na tom mjestu naslijedio Tarzana Miloševića.Inače, Demokratska partija socijalista će tek nakon stranačkog kongresa predstaviti svog kandidata za potpredsjednika Skupštine Crne Gore, piše list.Odlučeno je da kandidat ne bude predstavljen dok se ne poslože stvari u samoj stranci na kongresu koji će biti održan u drugoj polovinom januara. Kao najjača opoziciona stranka, DPS ima pravo da predloži potpredsjednika parlamenta.

Novi šef njihovog kluba poslanika je Danijel Živković, što ukazuje na tendenciju te partije da podmladi stranačko rukovodstvo.Na nedavnoj sjednici predsjedništva stranke dogovoreno je da bude održan vanredni kongres, a očekuje se da taj događaj donese brojne promjene u stranci koja je izgubila izbore nakon tri decenije vladavine.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još