Direktorat upozorava na moguće poplave

 Direktorat upozorava na moguće poplave

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane da svoje aktivnosti prilagode meteorološkoj situaciji.

“Na osnovu informacije  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, za srijedu 09.12.2020. godine, očekuju se  nestabilne vremenske prilike praćene kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i lokalno (u višim predjelima na sjeveru i duž obale), na udare olujnim južnim i jugoistočnim vjetrom. Na jugu (naročito na primorju i neposredno uz planinsko zaleđe), očekuje se kratkotrajno jača kiša.

Zbog jače kiše koja se očekuje tokom srijede i  očekivane količine vode, potencijalno su moguće  bujične poplave, prvenstveno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine-doline.

Zbog najavljene meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje, a ovom prilikom Direktorat za vanredne situacije apeluje na   građane i ostale subjekte društva, da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama”, piše u saopštenju.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još