Cvijanović: Krivokapić čestitao sve naše praznike

 Cvijanović: Krivokapić čestitao sve naše praznike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović saopštila je na jučerašnjoj pres konferenciji da joj je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u telefonskom razgovoru čestitao „sve naše praznike“.

Republika Srpska je juče, 9. januara, obilježila Dan RS, koji je odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim. Venecijanska komisija je u svom mišljenju ocijenila da je “diskriminatorski, jer nije u skladu s univerzalnim vrijednostima dijaloga, tolerancije i razumijevanja”.Vlada Crne Gore na sajtu nije objavila čestitku povodom Dana RS, niti se tim povodom oglasila putem saopštenja, ili na društvenim mrežama.

“Zahvalna sam premijeru Crne Gore Krivokapiću koji je pozvao i čestitao sve naše praznike i izrazio opredjeljenje da zajedno radimo i unapređujemo u svim oblastima našu saradnju i da to bude bliska saradnja koja će biti na dobrobit građana Crne Gore i Republike Srpske, odnosno BiH”, rekla je Cvijanović.Više medija je objavilo da je Cvijanović kazala da je Krivokapić čestitao Dan RS, pozivajući se na Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još