Crveni krst podijelio pomoć za 23 starije osobe na sjeveru zemlje

 Crveni krst podijelio pomoć za 23 starije osobe na sjeveru zemlje

Crveni krst Crne Gore ovih dana završio je podjelu pomoći za 23 starije osobe iz Berana, Kolašina, Nikšića, Pljevalja, Mojkovca, Bijelog Polja i Plava, saopšteno je iz te organizacije.

Sredstva za donaciju u iznosu od 12.000 eura,  kako su kazali u Crvenom krstu, obezbijeđena su tokom dvomjesečne kampanje Crnogorskog Telekoma i Mastercard-a “Pretvorimo račune u dobro djelo”, objavio je Portal CDM.

Donacija je uručena Crvenom krstu Crne Gore sredinom oktobra 2020. godine i usmjerena na pružanje podrške starijima, sa fokusom na sjeverna ruralna područja”, citirao je CDM navode iz Crvenog krsta, dodajući da se zahvaljuju svim građanima koji su učestvovali u kampanji, kao i donatorima.

Prema navodima tog medija, oni su kazali i da su, od sredine oktobra do kraja novembra, opštinske organizacije Crvenog krsta, vršile selekciju korisnika, kao i procjenu njihovih potreba.

U pitanju su lica koja: imaju 65 godina ili više, žive u ruralnom području, žive sama ili sa nekim ko je takođe u stanju potrebe, imaju minimalne prihode i žive u teškim uslovima. Cilj procjene potreba je bio da se odrede problemi koji se mogu riješiti na duži vremenski period uz pomoć ove donacije. Tako je za korisnike, u skladu sa njihovim potrebama, izvršena nabavka namještaja, bijele tehnike, krečenja, popravke krova itd. Informacije sa terena pokazuju da su svi korisnici izuzetno zadovoljni, te da se na ovaj način u velikoj mjeri olakšava njihovo svakodnevno funkcionisanje”, saopštila je Jelena Šofranac– programska koordinatorka, zaključio je Portal.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još