Crna Gora i Francuska nastavljaju sa odličnom saradnjom

 Crna Gora i Francuska nastavljaju sa odličnom saradnjom

Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac sastala se sa otpravnikom poslova Ambasade Francuske u Crnoj Gori, Loranom Gonsalvešom i izaslanikom odbrane te zemlje, pukovnikom Fabrisom Dudom.

Kako je saopšteno iz MOD, to je bila prilika za osvrt na dosadašnju uspješnu odbrambenu saradnju Crne Gore i Francuske, uz očekivanje da će se ista nastaviti i dodatno unaprijediti i u budućem periodu.

Injac je izrazila zadovoljstvo susretom i pohvalila posvećenost Ambasade Francuske održavanju veoma dobrih odnosa dvije zemlje, kao i jačanju intenziteta saradnje u domenu odbrane. Ukazavši na prioritete novoformirane Vlade, sa fokusom na posvećenost EU integracijama i ispunjavanju obaveza iz članstva u NATO, Injac je istakla i doprinose Crne Gore regionalnoj stabilnosti, njegujući dobrosusjedske odnose.

Otpravnik poslova Ambasade Francuske, Loran Gonsalveš i pukovnik Fabris Duda čestitali su ministarki Injac na preuzimanju veoma odgovorne funkcije, te izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i u budućnosti nastaviti putem realizacije najznačajnijeg spoljnopolitičkog cilja, članstva u Evropskoj uniji. Takođe, naglasili su značaj bilateralnih projekata između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva vojske Francuske, poput podrške usavršavanja ljudskih resursa u domenu odbrane, učešću u međunarodnim misijama i operacijama, kao i saradnje u okviru Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike (CSDP).

Tokom sastanka potvrđeno je da će se i ubuduće raditi na realizaciji aktivnosti predviđenih Planom bilateralne saradnje, u cilju razvijanja odbrambene saradnje između Francuske i Crne Gore. Istaknuto je i da će se posvećeno raditi na razvijanju modaliteta za održavanje i dodatno jačanje prijateljskih bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još