Čitanje je u modi

 Čitanje je u modi

Foto: Biblioteka

Usled bogatog kulturnog sadržaja koji je bio dostupan građanima Berana, akcija  koju su pokrenuli Centar za kulturu i biblioteka „Radovan Lalić“, a u okviru koje se ljubiteljima knjige predlažu tri naslova za čitanje, nije privlačila pažnju građana koju zaslužuje. U trenucima izolacije ljudi su se više okrenuli čitanju  pa je i ova akcija postala popularnija.

 „Svakog ponedeljka bibliotekari u saradnji sa radnicima Centra za kulturu našim sugrađanima daju preporuke koje knjige  pročitati u toku nedelje. Trudimo se da idemo ukorak sa trendovima i pratimo izdavačku djelatnost u regionu. Tako smo našim čitaocima novi roman Ljiljane Habijanović Đurović „To je ljubav slepa sila“ predstavili samo deset dana nakon što je objavljen“, kaže za Portal Berane, bibliotekar Velimir Ralević.

On dodaje da u biblioteku dolaze oni koji su to i ranije činili.

„ Situacija sa koronom nije uticala na broj naših članova, oni koji su čitali ranije, čitaju i sada, a to su mahom osnovci“, kazao je Ralević.

  Iz biblioteke su napomenuli da su predlozi za ovu nedelju „Moj gospodin savršeni“-Aleksandra Poter, „Vavilon“ Jasmina Reza i „Kradljivac večnosti“ pisca Klajva Barkera. 

Iz ove ustanove  su pozvali građane da posjete biblioteku i uvjere se u raznovrsnost i kvalitet ponuđenih naslova.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još