Carević: Ministar provjerava dokumentaciju, mi bismo odmah zaustavili gradnju hotela Kraljičina plaža

 Carević: Ministar provjerava dokumentaciju, mi bismo odmah zaustavili gradnju hotela Kraljičina plaža

Arhiva, foto: FOS Media

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović mi je u telefonskoj komunikaciji kazao da provjerava obimnu dokumentaciju o gradnji hotela “Kraljičina plaža“ i da će nakon toga reagovati, rekao je gradonačelnik Budve Marko Carević Pobjedi.

On je u petak na sjednici lokalnog parlamenta kazao da mu je ministar rekao da će zaustaviti gradnju hotela “Kraljičina plaža“.

Carević je kazao da su uputili zvaničan dopis da se odmah zaustavi gradnja hotela “Kraljičina plaža“ premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru Mitroviću i da odgovor od premijera još nijesu dobili, a da je sa Mitrovićem bio u telefonskoj komunikaciji.

“Premijer nam nije odgovorio nikako, a sa ministrom smo se čuli i obećao je da će to biti zaustavljeno. On sada provjerava proceduru i dokumentaciju, a mi smo mišljenja da je to trebao automatski zaustaviti, pa onda preispitivati, ali oni su ministri pa ćemo vidjeti”, objasnio je Carević.

Kako ističe, ministar Mitrović mu je kazao da je u pitanju ispitivanje obimne dokumentacije i da će mu se javiti, ali do juče mu ništa nije odgovorio.

“Da ja imam nadležnost kao predsjednik opštine, svakako bih to trenutno zaustavio, pa bih ispitivao, ali nijesam ministar”, poručuje Carević.

Skupština opštine Budva u utorak je usvojila odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju 2.534 kvadrata u Miločerskom parku. Riječ je o parceli kojom gazduje kompanija u većinskom državnom vlasništvu “Sveti Stefan hoteli“ a.d. nastala restrukturiranjem HG “Budvanska rivijera“, a odluku su inicirali odbornici Demokrata.

“Tu je po DUP-u predviđena javna garaža za Pržno. Sve je pravno regulisano, s obzirom kakva je izgradnja i kakav je problem parkiranja i prekomjerna izgradnja našli smo za shodno da treba sačuvati taj lokalitet upravo namjeni takvog DUP-a, kakav god da je, da se napravi garaža i da se obezbijedi parking prostor na tom lokalitetu. Nijesmo mi kauboji, radimo po planu i u pitanju je javni interes”, kazao je Carević.

Objasnio je da je Opština Budva poklonila Budvanskoj rivijeri kada se formirala 45 odsto zemljišta kako bi nastalo jako turističko preduzeće.

“”Došlo je do ,,cijepanja“ ove kompanije na Budvansku rivijeru i “Sveti Stefan hoteli“ a.d.  objasnio je Carević smatrajući da je pitanje obezbjeđenja lokaliteta za parking veoma važno u ovom trentuku.

Za odluku su glasali odbornici koalicije “Za budućnost Budve – Marko Carević“, Demokrate i odbornici SDP Mihailo Đurović, Crnogorske Anđela Ivanović, odbornik DPS Vido Markićević, dok su uzdržani bili preostali odbornici DPS, SD i LP.

Odbornik DPS Ivo Gvozdenović je kazao da se iz lista nepokretnosti vidi da je sporna parcela vlasništvo firme ,,Sveti Stefan hoteli“, koja je u većinskom državnom vlasništvu, pa mu nije jasno kako će opština eksproprisati državnu

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još