Bojanić- Gašparikova: Nakon analize u oblastima saobraćaja i energetike definisaćemo dalje korake

 Bojanić- Gašparikova: Nakon analize u oblastima saobraćaja i energetike definisaćemo dalje korake

Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić razgovarao je danas sa Danielom Gašparikovom, stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, saopšteno je iz tog resora.

Predstavnica UNDP-a je, kako se navodi, čestitala ministru naimenovanje na poziciju ministra kapitalnih investicija, resoru sa kojim će ova organizacija i u budućnosti intezivno sarađivati.

Gašparikova je podsjetila na niz projekata u oblasti energetike, smanjenja emisija s efektom staklene bašte i klimatskih promjena , kao i na projekat iz oblasti drumskog saobraćaja, koji se trenutno u fazi pripreme.

„Nažalost situacija sa pojavom COVIDA 19 je djelimično usporila pripremne aktivnosti, ali očekujemo nastavak saradnje u narednom periodu“, istakla je Gašparikova.

Kako je saopšteno, današnji razgovor je bio prilika da  sagovornici razmijene mišljenja i o modalitetima nastavka saradnje u sektoru energetike.

Bojanić se osvrnuo na širok spektar oblasti koje se nalaze u resoru na čijem je sada čelu.

„Podržaćemo projekte i aktivnosti koje su započete, ali ćemo nakon analize stanja u svim oblastima saobraćaja i energetike definisati dalje korake i modele saradnje. Značajna nam je podrška međunarodnih organizacija i nastavićemo da zajedno radimo na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, dominantno u zaštiti životne okoline“, naglasio je Bojanić

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova poželjela je uspješan rad u narednom periodu.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još