Beranski doktori Radovanić i Živković članovi nacionalne Komisije za zaštitu od koronavirusa

 Beranski doktori Radovanić i Živković članovi nacionalne Komisije za zaštitu od koronavirusa

Foto : Berane online

U Komisiji za zaštitu stanovništva od koronavirusa,koja je formirana pri Ministarstvu zdravlja nalazi se šesnaest članova od kojih su dva doktora iz Opšte bolnice – Berane: Milovan Živković, infektolog i Snežana Radovanić, endokrinolog.

Kako je saopštila ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović komisija će mjere precizno donositi po smjernicama prepisanim od strane Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

„U okviru komisije, najveći broj članova su ljekari, a postoje i obavezni članovi koji su članovi iz razloga jer se mjere precizno donose po smjernicama prepisanim od strane Svjetske zdravstvene organizacije (SZO). Po tim smjernicama osim stručnih lica, u komisiji je obavezno prisustvo Uprave policije, Uprave za inspekcijske poslove, člana koji je obavezan za pitanja vezana za socijalno staranje i psiholog“, kazala je ona.

Borovinić Bojović je istakla da će se u komisiji naći eminentni stručnjaci.

„Doktor Radica Raičević, molekularni biolog Instituta za javno zdravlje (IJZ)), koja se od prvog dana borbe protiv kovida nalazi na svom radnom mjestu. Specijalista doktor Igor Galić, epidemiolog i novi direktor IJZ. Specijalista doktor Borko Bajić, koji je u IJZ je radio kao specijalista higijene, a sada je državni sekretar. Ljekari primarne zdravstvene zaštite Milana Cojić i Aldijana Zeković iz Doma zdravlja Podgorica. Specijalista doktor, profesor Milovan Živković, infektolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Ana Bubanja, infektolog iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Doktor Snežana Radovanić, endokrinolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Kenan Erović , anesteziolog iz Opšte bolnice Bijelo Polje, koji je jedva ostao živ jer se i sam razbolio i imao veoma tešku formu bolesti sa veoma teškim komplikacijama. Doktor Ljiljana Marković iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Magistar Mina Gazivoda, pishološkinja iz KCCG. Janko Odović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. U ovom timu je i doktor Nataša Bajčeta, klinički farmakolog KCCG, doktor Vladimir Jovanović, pulmolog KCCG i Zora Šćepanović iz Uprave za inspekcijske poslove“, rekla je Borovinić Bojović.

Po riječima ministarke Borovinić Bojović prilikom odabira članova komisije vodilo se računa prvenstveno o stručnošću I apolitičnošću.

Izvor : Berane online

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još