Beranka zahvalna herojima u bijelim mantilima

 Beranka zahvalna herojima u bijelim mantilima

Opšta bolnica u Beranama je od samog početka pandemije proglašena COVID bolnicom za sjever Crne Gore. Medicinski radnici već mjesecima vode bitku sa virusom, koji je nepredvidiv čak i za one najiskusnije. Među zaposlenima, koji skoro danonoćno rade u bolnici, većina ih je bila inficirana virusom Covid 19 i koji su se nakon oporavka vratili u prve borbene redove, rizikujući tako svoje živote. Lijepa riječ, zahvalnost, poštovanje, mnogo znače onima koji su umorni i željni svojih porodica a opet su tu i bore se za svakog pacijenta.

Beranka Darka Gerić-Labović bivša pacijentkinja COVID odjeljenja Beranske bolnice na svom facebook profilu zahvalila se onima koji su se nesebično brinuli o njoj. Kaže da su suze pratile svaku napisanu riječ i da ni one nisu dovoljno opisale zahvalnost koju duguje zaposlenima u Opštoj bolnici u Beranama.

„Kakav je to nevidljivi neprijatelj? Pitamo se….? Strašan, svugdje ga ima, svi su ugroženi…Na odjeljenju u smjenama svi zaposleni u gumenim skafanderima, gumenim čizmama, naočarima. Jedva hodaju, dišu, daju terapiju. Svi su isti, svi kao jedno! Kuhinja i higijenske službe bez prestanka ugađaju bolesnicima…Prvo da nahrane najugroženije…A onda se uvijek pojavi dr Lidija Kljajić, koja je brižna za svakog pacijenta, koja sa osmjehom daje nadu da se izdrži još malo, jer će brzo da prođe! Uvijek je tu ! Čudim se kako je stalno u viziti, ambulanti, noćnim dežurstvima, popodnevnim posjetama, da vidi stanje pacijenta iz prve ruke i kako je terapija djelovala. Pođem od moje djece, veliki su, ali se svakom susretu i opuštenom trenutku neizmjerno radujemo. A njena dječica?! Koliko je često čekaju na prozoru, da malo provedu vremena u dragom zagrljaju? Tacno je, nismo birali pandemiju, nismo birali da dijelimo mrvice sa najdražim bićem, koje nam je potrebno i kada imamo svoje porodice. Mnogo šta nismo birali, ali je tu! Zbog svega pozitivnog što sam doživjela liječeći se kod divnih i profesionalnih ljudi , želim javnu zahvalnost da izrazim čitavom infektivnom odjeljenju, prim dr Živkovicu, dr Snežani Radovanić ,svim doktorima, sestrama i osoblju, divnoj doktorici Lidiji Kljajić, koja je bila više nego profesionalac na ovom teškom zadatku! Na kraju, a trebalo bi biti u naslovu ,ovoj velikoj humanistkinji i ženi prije svega velikog srca, dodijeliti nagradu u ovoj strašnoj borbi, pred kojom ni jednog trenutka nije odustala! Da pored ostale satisfakcije za postignuti trud, njenu ordinaciju krasi nagrada koja joj pripada i podsjeća na sve njene uspjehe u ovim teškim vremenima! VELIKO HVALA DIVNOJ ZENI VELIKOG SRCA💞 Sa neizmjernom zahvalnošću, sa ponosom kažem, drago mi je da smo zajedno uspjele, nadam se da će apel za nagradu stići do nadležnih i da će nagrada otići ovog puta tamo gdje najviše pripada u ruke velikog borca, dr Lidije Kljajić“, napisala je Darka.

Avatar

Violeta Jašović

Pročitajte još