Abazović: Izbor Vukšića dobro rješenje

 Abazović: Izbor Vukšića dobro rješenje

Bezbjednosni sektor mora da doživi temeljnu reformu, što je nemoguće ukoliko personalna rješenja budu ista ili slIčna kao ranije, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je na konferenciji za novinare rekao da smatra da je izbor Dejana Vukšića za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) dobro rješenje, i da je siguran da će Vukšić ubrzo sastaviti tim koji će doprinijeti da se ANB prepozanje kao agencija koja štiti državne interese.

Abazović je, odgovarajući na pitanje novinara da li je imenovanjem Vukšića prekršen zakon, sa obzirom na to da je politički aktivan, kazao da smatra da je izbor Vukšića dobro rješenje.

„To je u dogovoru sa premijerom i u skladu sa Zakonom. U Crnoj Gori koga god da imenujemo na bilo koju funkciju, neko će se naći da kaže ružnu riječ za tu osobu“, rekao je Abazović.

On je rekao da je uvjeren da će Vukšić raditi svoj posao časno, u skladu sa zakonom.

„Najvažnija poruka koju Vlada želi da pošalje jeste da je krenula demontaža prethodnog režima. Juče smo imali ostavku direktora policije, imali smo promjenu na čelu ANB-a koju smo najavili“, dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima, treba omogućiti da se i na drugim važnim funkcijama u bezbjednosnom sektoru nađu novi ljudi, koji rade apsolutno u skladu sa zakonom.

„Želim puno uspjeha Vukšiću, i siguran sam da će on ubrzo sastaviti tim koji će doprinijeti da se ANB prepozanje kao agencija koja štiti državne interese, a ne kao organ koji je imao za cilj samo da štiti jednu vladajuću stranku, ili nekoliko kriminalnih klanova“, naveo je Abazović.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još