Počinje sezona skijanja u Ski centru Lokve

 Počinje sezona skijanja u Ski centru Lokve

Ski centar Lokve će, ako sve bude po planu, početi sa radom već sredinom naredne nedelje, kazao je za Portal Berane jedan od vlasnika Ski centra Dejan Guberinić.

„U toku su pripreme, cijeli vikend radimo na tome, štampaju se staze, provjeravaju žičare i ski liftovi, vrši se označavanje staza. Nadamo se da ćemo u narednih dva dana dobiti i neophodne dozvole od nadležnog Ministarstva, kako bi već u srijedu, četvrtak počeli sa radom“ , dodaje Guberinić.

Foto:Ski centar Lokve

Ski centar Lokve raspolaže sa žičarom, ski liftom i bebi liftom. Ukupna dužina staza je oko pet kilometara i različitih su kategorija. Staze su signalizacijom označene, od onih koje su predviđene za najbolje skijaše do onih blagih koje su za početnike.

„Građani Berana pokazuju veliko interesovanje za početak rada Ski centra, pa smo i pored problema sa kojim se suočavamo, od kako smo postali vlasnici, odlučili da izađemo u susret zaljubljenicima u skijanje i ove godine počnemo sa radom. Na sreću, ovih dana je bilo dosta padavina. Visina sniježnog pokrivača je veća nego predhodnih godina, idealna za bavljenje ovim sportom. Nadam se da će nam vremenske prilike ići na ruku i da će snijega potrajati. Očekujemo da će sezona ove godine potrajati duže“, naveo je Guberinić.

Foto:Ski centar Lokve

Direktor Turističke organizacije Berane Ivan Radević ne krije zadovoljstvo zbog početka rada Ski centra. Radević ističe da će TO dati svoj doprinos organizovanjem škole skijanja za najmlađe i organizovanjem prevoza do Lokava. Radević je iskazao nezadovoljstvo zbog ukidanja Ministarstva turizma, upravo zbog toga što je za rješavanje problema sa kojima se suočavaju turistički radnici i vlasnici neophodna dobra komunikacija sa nadležnima. Radević se nada da će nova vlast na državnom nivou imati više razumijevanja za sjever zemlje što do sad nije bio slučaj.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još