Lalević: Godina za nama u znaku FK „Berane“

 Lalević: Godina za nama u znaku  FK „Berane“

Potpredsjednik Opštine Berane i nekadašnji kapiten FK “ Berane“ Marko Lalević ističe da je godinu ,čiji poslednji dan trošimo, pored neizbježne priče o virusu morao da obilježi jubilej 100 godina od osnivanja prvog beranskog fudbalskog kluba. Što, dodaje on, nije učinjeno na pravi način Za to što je ova važna godišnjica nepravedno zapostavljena nije opravdanje korona, smatra Lalević.

„Moglo je da se učini puno toga, da se pripremi, preuredi, dopuni i odštampa Monografija FK „Berane“ 1920-2020. Mogli su se zakupiti bilbordi u gradu na jedan mesec sa slikama iz stogodišnje istorije fudbalskog kluba. Po celom gradu trebalo je postaviti plavo-bele zastave na stubovima gradske rasvete. Organizovati gostovanja na radiju, fudbalera svih generacija, članova uprave…Pokrenuti inicvijativu za davanje imena stadionu po osnivaču kluba Mihailu-Mišu Vukoviću, svečana akademija sa poštovanjem svih propisanih mjera IJZ, bakljada, navijači…Za sve to nije trebalo puno, samo malo ideja, kreativnosti i volje. Bilo je neophodno formirati organizacioni odbor i ceo grad bi učestvovao. Jer iako smo i u nekim drugim sportovima imali većih uspeha do danas, ne postoji u Beranama porodica kojoj neki član za ovih sto godina postojanja kluba nije na neki način učestvovao i dao doprinoso njegovom bitisanju. I siguran sam da bi sve uspehe u drugim sportovima dali za samo jednu titulu prvaka Crne Gore ili jedan učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope ili Ligu šampiona“, naglašava Lalević.

Ponosan na to što je kao fudbaler bio dio tako velike istorije kluba Lalević ističe da upravo ta tradicija predstavlja čast i obavezu.

“ Tih prvih sto godina nas obavezuje i opominju da svi moramo da damo svoj doprinos u njegovom daljem uspehu, jer FK „BERANE“ je za nas više od kluba, metafizika“ , zaključio je on.

Avatar

Violeta Jašović

Pročitajte još