Mladi Beranci još jednom pokazali solidarnost i humanost

 Mladi Beranci još jednom pokazali solidarnost i humanost

Omladinska organizacija Mladiinfo Montenegro organizovala je jos jednu u nizu humanitarnih akcija kako bi se prikupila pomoć za porodicu Pešić iz Berana. Ova petočlana porodica živi od socijalne pomoći, koja iznosi 53 eura.

Kako je za Portal Berane kazala, Sandra Đukić predstavnica organizacije Mladiinfo Montenegro, o djeci se brine samohrana majka, koja se trudi da im, uprkos brojnim preprekama na koje nailazi, obezbijedi što bolju budućnost.

Predstavnici organizacije Mladiinfo Montenegro u četvrtak su postavili kutije, na štandu u glavnoj ulici u Beranama, gdje su građani mogli da daju svoj doprinos i pomognu svojim sugrađanima. Danas če u marketu Franca, biti postavljena kolica u koja će se prikupljati donacije u vidu prehrambenih proizvoda i sredstava za ličnu higijenu.

„Postavili smo kutije i građanima objasnili da pomoć prikupljamo za porodicu Pešić, kao i uvijek naši sugrađani pokazali su tu dobro poznatu crtu humanosti i dali svoj doprinos u vidu novca ili garderobe Mi im se i ovim putem od srca zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i nesebičnim vlasnicima “Obuća Minja”, koji su donirali zimsku obuću za svu djecu porodice Pešić. Akcija se nastavlja i u petak kada će u periodu od 09h do 19h u marketu Franca naši sugrađani moći i da pomognu ovoj porodici u vidu prehrambenih proizvoda,sredstava za ličnu higijenu. Nadamo se da ćemo prikupiti pomoć koja će im predstojeće novogodišnje praznike učiniti ljepšim, a nam još jednom dati potvrdu da je Berane grad u kome žive ljudi velikog srca“, kazala je Sandra.

Sandra i njeni prijatelji probudili su i kod nas vjeru da ovoj grad ima budućnost, dok god u njemu živi ovakva mladost.


„Ne mogu, a da ne pomenem onu čuvenu rečenicu “Vaše malo, nekom znači mnogo” , jer je humanost i solidarisanje u ovom slučaju, odraz samo velikih ljudi. Zaista ova djeca zaslužuju uslove kakve ima većina njihovih vršnjaka i ne dozvolimo da oni zaostaju u tome.
Mogu reći da je ova akcija probudila empatiju među nama volonterima i da nam je zadovoljstvo što možemo biti bar mali dio nečije sreće, pa se potrudite da i vi budete to“, poručila je Sandra.

Avatar

Violeta Jašović

Pročitajte još