Sadnice lipe uljepšale obilaznicu

 Sadnice lipe  uljepšale obilaznicu

Foto: NVO Sjeverna zemlja

Šetalište pored Lima, popularna beranska obilaznica danas je uredjena zajedničkom akcijom NVO „Sjeverna zemlja“ I NVO „Agroturist Biro – Berane“, uz veliku podršku preduzeća „Komunalno“ d.o.o. Berane, sadnjom većeg broja sadnica lipe.

„Ozelenjavanjem ove važne lokacije za naše sugrađane, smatramo da smo dali veliki doprinos našem gradu, stanju životne sredine, kao i zdravlju naših građana“, kazao je direktor NVO “ Sjeverna zemlja“ Marinko Barjaktarović. Kako je za ovu akciju bilo potrebno angažovanje radnika i mehanizacije Komunalnog preduzeća, Barjaktarović se zahvalio Savu Vučetiću, direktoru Komunalnog preduzeća.

Foto: NVO Sjeverna zemlja

„Zahvaljujem Vam se na učešću u ovoj akciji, bez saradnje tog tipa, nevladin sektor – javna uprava i preduzeća, nije moguće uraditi nešto veće i značajnije po životnu sredinu.Ovom akcijom je uređena lokacija koja je prije često bila na meti nesavjesnih građana, koji su na istoj odlagali otpad. Smatramo da će im posađene lipe biti upozorenje da sa takvim neodgovornim ponašanjem više ne nastavljaju“, dodao je Barjaktarović.

Foto: NVO Sjeverna zemlja

Akcija uređenja se realizovala kroz projekat „Želimo čiste rijeke, za nas i generacije koje dolaze!“, koji partnerski implementiraju NVO „Sjeverna zemlja“ i NVO „Agroturist Biro – Berane“, sredstvima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 2020. godinu. Opšti cilj projekta je dati doprinos poboljšanju stanja životne sredine u opštini Berane, kroz edukaciju, izradu Popisa zagađivača i konkretne akcije čišćenja i uređenja smetlišta.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još