Ibrahimović kandidat za predsjednika BS-a

 Ibrahimović kandidat za predsjednika BS-a

Izvor: BS

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović predložen je od svih opštinskih odbora za novog predsjednika te partije, piše Dan. Prema najavama iz BS-a, novi predsjednik stranke biraće se na kongresu koji će biti održan u drugoj polovini maja.

Ibrahimovića su za kandidata za predsjednika BS predložili svi opštinski odbori koji su se do sada izjašnjavali o izboru kandidata za novog lidera partije, potvrđeno je tom listu.

Prema njihovim saznanjima, Ibrahimović je dobio jednoglasnu podršku ključnih opštinskih odbora Bošnjačke stranke, to jest partijskih organizacijau Podgorici, Beranama i Rožajama.

Sada preostaje da se završi procedura sastavljanja liste kandidata za predsjednika stranke, nakon čega će uslijediti izbor delegata za kongres i sastavljanje spiska kandidata za novi saziv glavnog odbora.

Dugogodišnji predsjednik BS Rafet Husović nedavno je preminuo.

Inače, Glavni odbor Bošnjačke stranke je polovinom 2019. godine donio odluku o odlaganju partijskog kongresa čiji je redovni termin bio jul te godine. Kao razlog za odlaganje kongresa naveli su pripremu za parlamentarne izbore.

Rukovodstvo BS-a je u decembru prošle godine formiralo odbor za pripremu redovnog kongresa partije, a tada su naveli da će tačan datum održavanja biti saopšten nakon što odbor pripremi nova stranačka dokumenta, između ostalog, nacrt statuta i programa.

Tada je saopšteno i da će novi kongres biti prilika za unapređenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

Bošnjačka stranka je do redovnih parlamentarn ih izbora prošle godine bila dio vlasti, kao saveznik DPS-a.

Međutim, nakon što je ranija vlast izgubila većinu, ta stranka se odlučila na opoziciono djelovanje i odbila je poziv da postane dio nove vlade.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još