Bolji uslovi za boravak napuštenih životinja u azilu

 Bolji uslovi za boravak napuštenih životinja u azilu

Foto: NVO „Glasnici nade“

Boravak pasa i drugih napuštenih životinja u beranskom Azilu biće uslovniji, nakon što su članovi NVO „Glasnici nade“ ugradili preko trideset limenih pregrada u sklopu bokseva za pse. Postavljene pregrade, pomoći će zbrinutim životinjama u zaštiti od vjetra i hladnoće, posebno u predstojećem zimskom periodu.

Foto: NVO „Glasnici nade“

Aktivnost je sprovedena u okviru projekta ,,Zajedno za dobrobit zivotinja”, koji je podržan od strane Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i ima za cilj edukaciju građana o sve većem broju napuštenih životinja. 

“Neophodno je da prođe određeni vremenski period, u kom ćemo raditi na jačanju međusobne saradnje udruženja sa državnim institucijama, kako bi broj napuštenih pasa ali i ostalih životinja počeo da se smanjuje. Neophodno je intenzivirati udomljavanje u gradskim prihvatilištima, čime će se značajno doprinijeti rješenju ovog problema i spasiti život većeg broja životinja. Dobrobit životinja je smjernica kojom treba da se rukovodimo u primjenjivanju svih metoda u okviru programa rješavanja pasa lutalica. Kontinuirana akcija u ovom smislu bi doprinela buđenju svijesti među vlasnicima životinja, kao i buđenju svijesti kod ostalih građana o uzrocima ovog problema”, istakla je za Portal Berane, Branka Tomašević, izvršna direktorica ove NVO.

Foto: NVO „Glasnici nade“

Predstavnicima NVO „Glasnici nade“ zahvalio se direktor Komunalnog preduzeća, Savo Vučetić.

“Zahvaljujemo nevladinoj organizaciji ,,Glasnici nade”, na donaciji skloništu za smještaj I zaštitu napuštenih životinja. Oni su svojim gestom poboljšali boravak napuštenih životinja u azilu.Ovo je jedan svijetli primjer kojim se  pokazuje dobra i skromna namjera da se pomogne životinjama”. Ovom prilikom pozivamo i ostale NVO da se priključe ovakvim i sličnim donacijama”, saopštio je Vučetic.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još